..Tuntuu, että maailman loppu tulee. Kävin ultrassa ja niinkuin osasin pelätä, kohdussa ei ole mitään.. Kohdun takana löytyi jotakin ja gyne ei ollut aivan varma, että onko se alkio, joka on väärässä paikassa.. Passitti verikokeisiin, huomenna aamulla polille uudestaan, jossa selviää joudunko tähystysleikkaukseen, jossa alkio ja viottunut munatorvi poistetaan. Jos siis hccg-arvo on korkea, leikkauspöytä kutsuu, jos taas matala, gyne ei osannut vielä sanoa, mitä tehdään.

 

Mutta lyhyesti ja tiivistettynä raskaana ei olla.

 

Testit ovat kuitenkin näyttäneet vahvaa viivaa, joten uskon, että se on kohdunulkoinen raskaus ja leikkauspöytä kutsuu. Toinen munatorvi häviää ja tästä hommasta tulee entistä vaikeampaa... VITTU!!!

 

Itkettää niin, että kohta hukutan itseni omiin kyyneliin. Miksi meille pitää käydä näin, olihan tää liian hyvää ollakseen totta... ItkuItku

 

**Muoks

Onko kellään kokemusta kohdunulkoisesta? Milloin antoi merkkejä, että on kohdunulkoinen? Itselläni ei ole ollut mitään sellaisia oireita.. Kuinka äkkiä raskauduttu uudestaan? Milloin pääsee yrittämään uudestaan?

Pää hajoaa, kun niin paljon kysymyksiä...

 

Ja pitihän sitä ettiä tietoa...

* Vuosittain yksi tai kaksi tuhannesta 15–44-vuotiaasta suomalaisnaisesta sairastuu kohdunulkoiseen raskauteen.. Jee, pitäs varmaan lotota tänään.

 

* jopa kolmannes kohdunulkoisista raskauksista on vähäoireisia ja paranee eli kuivuu itsekseen. Tuskin kuulun tuohon kastiin

 

* Ensimmäinen toimenpide kohdunulkoista raskautta epäiltäessä on gynekologinen tutkimus. Se saattaa paljastaa, ettei kohtu ole suurentunut ja että paineltaessa alavatsa aristaa toiselta puolelta. Mulla alavatsa ei aristanut, kun gyne paineli.