Voi elämä, että tämän tytön pää voi täyttyä näin monesta asiasta.  Suurin huoleni tällä hetkellä on tuo sikaflunssa ja siihen se rokote. En todellakaan tiedä mitä rokotteen kanssa aion tehdä. Terkkakaverini sanoi, että jos hän olisi raskaana, hän ei ottaisi rokotetta vielä vaan odottaisi "kriittisimmät viikot" ja ottaisi rokotteen myöhemmin. Itseä pelottaa ottaa rokote näin aikaisessa vaiheessa, mitä se tekee pienelle ihmisenalulle (jos tuolla on vielä elämää) ? Pelkään sitä, että joskus 3 vuoden päästä aletaan miettimään, että miksi suurin osa 2010 syntyneistä lapsista kärsii oppimisvaikeuksista, autismista jne.. En voisi ikinä antaa itselleni anteeksi, jos olisin rokotteella onnistunut aiheuttamaan pienellä jotakin.

Toisaalta, jos rokotteen jättää ottamatta  ja sairastuu possunuhaan, niin mitä se sitten aiheutaa itselle ja pienelle? En halua kuolla tautiin, mutta en haluasi olla kyllä vastuussa tuosta rokotteen ottamisesta. Ääh, en osaa päättää.. :( Flunssa on jo kovaa kyytiä kuitenkin rantautumassa tänne meille.. yhden työkaverin kaveri on raskaana ja hän saa tänään tietää sairastaako possunuhaa. Itse oletan, että olen kuitenkin perusterve jne.. että tauti ei kuitenkaan tappaisi, mutta mistäs senkin voi tietää. Olen kuitenkin haka kuulumaan vähemmistöön, joten jo sillä voisin arvata, että possunuhan saan ja kärsin siitä kaikista kauhein seurauksin.

Ajattelin, että mitä jos odottaisin np-ultraan asti, jotta näkisin, että onko tuolla vielä elämää. Jos elämää on, ottaisin rokotteen sen jälkeen, jolloin viikkojakin olisi kasassa enemmän?

Miksi tämä käy juuri minulle. Olen maailman huonoin päättämään asioita ja nyt tämä tulee kohdalleni. Helpompaa olisi, jos ensimmäinen raskaus olisi mennyt loppuun asti hyvin. La olisi ollut marraskuun puolen välin jälkeen, joten ottaisin ehdottomasti rokotteen. Vauvahan olisi kehittynyt jo lähes valmiiksi, joten rokote ei vaarantaisi enää kehitystä.

Työpaikalla on kaksi odottavaa, molemmat ovat rv 14-18 nyt ja he ottivat viimeviikolla rokotteen. Olisi paljon helpompi päättää, kun viikkoja olisi kasassa enemmän, mutta kun ei.... Mitä mää teeen?!?!?!?

 

Lumituuli & Hippu 9+5