Mistähän sitä alottais.

Sunnuntaina, melkeinpä heti aamusta asti tunsin jotain ihmeen palan tunnetta kurkussa. Ihmettelin, että mitä se voi olla. Epäilin, että kurkkuun on jäänyt joku kynnen palanen kiinni (kun puren kynsiä). Illalla huvikseni kurkistin taskulampun avulla kurkkuun ja voi järkky mikä näky mua odotti. Toinen nielurisa oli pompannut epämääräisenä esille (aluksi en edes tajunnut, että kysessä oli nielurisa, olin ihan varma, että se on joku kasvain) ja sen päässä oli valkoinen piste. Paniikissa aloin soittamaan terkkakaverilleni, että onko hän tietoinen mikä se voisi olla. Epäili sitten propua, hänen kaverin lapsellaan oli ollut vastaava. Käski vähän pumpulipuikolla tökkiä sitä ja minähän tein niin. Ensiksi se valkoinen piste hävisi osittain, aikana tökittyä ja yökittyä sieltä poksahti sellaisia pieniä valkoisia palloja, jotka muistuttivat jotain kuminpalasia. Ne haisivat ihan järjettömän pahalla. Sen jälkeen sieltä tuli vielä yksi tai kaksi palloa, mutta siihen sitten jäivät. Heti helpotti kurkussa oleva palan tunne. Onko kellään ollut vastaavaa? Olin jo ihan paniikissa, että joudun aamulla soittamaan yksityiselle, että siellä katsotaan, ettei se ole mitään syöpää.. =/ Aamulla nielurisa oli edelleen esillä, mutta nyt sen valkoisen pisteen kohdalla on vain reikä. Netistä olen yllättäen tietoa etsinyt ja oireet kuulostavat ihan siltä propulta.

 

Seuraavana päivänä eli maanantaina lähdettiin miekkosen kanssa shoppailu reissulle n. 400km päähän kotoa. Matka meni hyvin, mutta jossain vaiheessa päivää mulle tuli pää kipeäksi. Uskon, että se johtui väsymyksestä ja liian vähäisestä juomisesta. Kotimatkalla pääkipu vain yltyi koko ajan ja loppu vaiheessa matkaa jouduin pitämään silmiä kiinni, kun en kärsinyt pitää niitä auki. Kotia kun päästiin, huono olo valtasi minut. Hetken aikaa levättyä oli pakko kokeilla oksentaa, mutta mitään en saanut tulemaan ulos. Yskin ja yökin vain. Pari kertaa tätä kokeilin, mutta sitten luovutin. Menin n. klo 20.00 nukkumaan ja nukuin seuraavaan aamuun klo. 8.30 asti (olisi nukkunut varmasti pidempään, mutta kello herätti minut). Onneksi tänään ei ollut töitä, joten saan levätä ja kerätä voimia. Edelleenkin väsyttää, huono olo ja pääkipu ovat kuitenkin hellittäneet. Aika pelottava kokemus. En ole varmasti koskaan kärsinyt noin pahasta pääkivusta.

 

Tänään sain soitettua vihdoinkin sinne neuvolaan ja sain ajan ensi viikon keskiviikolle :)  Ajattelin pyytää, että sydänääniä kuunneltaisiin, vaikka tiedän, että ne eivät todennäköisesti vielä kuulu. Varmaan parin viikon päästä on tiedossa myös np-ultra, jota pelkään ihan hirveästi. Viime kevään kokemukset kummittelevat takaraivossa.