Heräsin aamulla pirteänä, kävin koiran kanssa kävelyllä, söin aamupalan ja päätin lähteä käymään Kodin Terrassa. Siellä kiertelein ja ihailin, kunnes yht'äkkiä, kuin salama kirkkaalta taivaalta, alkoi järkyttävä oikean puolen vatsakipu. Aluksi kipu oli siedettävää, mutta hetken kierreltyäni tulin siihen tulokseen, että joudun luovuttamaan ja lähtemään samantien autolle. Istuin autossa hetken ja mietin, että helpottaako kipu ja kykenenkö käymään kaupassa. Päätin, että menen kotia hetkeksi lepäämään ja menen sinne sitten myöhemmin. Kotiovelle kävely oli täyttä tuskaa. Kipu oikealla vain voimistui, kun suoristin itseni tai yritin kävellä. Pääsin sohvalle ja rojahdin siihen lepäämään. Päätin, että tunnustelen samalla vauvan liikkeitä. Eipä aikaakaan, kun aloin miettiä, etät pitäisikö kivusta soittaa synnärille, eihän se normaalia ollut. Vauvakin oli hiljainen, mutta muutamia liikkeitä kuitenkin tunsin. Aloin olla jo hermostunut, mielikuvitukseni laukkasi  äärirajoilla istukan irtoamisesta sektioon ja vauvan kuolemaan.. Ei muutakuin luuri käteen ja soitto synnärille. Siellä kätilö ohjasi minut lähtemään äitipolille, koska siellä olisi lääkäri käytettävissä. Ei muutakuin takki niskaan, pihisten, puhisten ja voivotellen taas lyllertämään autolle. Mielentilani alkoi hipoa jo lähes paniikkia. Eihän kätilö muuten olisi ohjannut minua äitipolille ellei jotain vakavaa olisi tapahtumassa..

 

Pääsin äitipolille, jossa pillahdin itkuun. Hoitaja pyysi mennä istumaan ja sanoi, että lääkäri tulee hakemaan, kun on minun vuoro. En kerennyt kuin niistää nenän ja rauhoitella itseäni, kun lääkäri jo huikkasikin. Lääkäri ultrasi Hipun, joka oli täysissä sielun ja ruumiin voimissa (mikä helpotus), painoarvio oli tällä hetkellä 2,6kg ja syntymäpainoarvio perinteiset 3,5kg. Keskikäyrän lapsi. Lääkäri tutki minun munuaiset ja vissiinkin jotain muutakin. Hän meinasi, että kipu saattaa johtua jonkilaisesta krampista mikä tulee silloin, kun vauva painaa johonkin johtimeen, joka menee virtsarakon? ja munuaisten välillä. Oli tälle kiputilalle joku hieno nimikin. Kohdunsuun tilanne hyvä, paikat kiinni, kiinteät kanavaa? 3cm jälellä ei mun säälittävät ja voimattomat supistukset eivät ole saaneet mitään aikaan :) Toisaalta jo vähän odottelin paikkojen pehmentymistä, mutta ei niin ei ;) Sain vielä lähetteen verikokeisiin ja pissanäyte pitää jättää huomenna aamulla.

 

Hipusta katsottiin vielä lopuksi sydän-/liikekäyrää. Ensimmäiseen 20minuuttiin Hippu ei suostunut liikkumaan yhtään mihinkään, vaan nukkua posotti tyytyväisenä. Minun piti alkaa keinumaan keinutuolissa, jotta saataisiin vaihtelua sykkeisiin. Hetken keinumisen jälkeen vatsassa alkoi kunnon mellakka ja sykkeetkin heittelivät 130-190 välillä. Nyt vain yritän kärsiä kipuja kipulääkkeiden voimin. Paikallaan makaaminen/istuminen ei tunnu juuri missään, mutta ylösnouseminen, selän suoristaminen ja kävely ovat tuskaa. Ehkäpä se tästä vielä helpottaa.

 

Lumituuli & Hippu 35+2

 

Ps. EKG oli normaali ja kilpirauhasarvot samoin.