Tänään oli synnytystapa-arvionti. Jännitin hieman vauvan kokoa ja sitä onko se kasvanut. Vauva oli kovin eloisalla päällä, kun sykekäyrää otettiin eli sykevaihteluita tuli hyvin. Pissa katsottiin, joka oli myös puhdas. Lääkäri kokeili käsikopelolla ja arvio vauvan 2,5kiloiseksi. Ultralla katsottuna vauva vastasi viikkoja 34+ ja oli painoarviolta 2,2kg eli kaksi viikkoa sitten ollutta mittausta 300g pienempi.. Syntyessään kuulemma sellainen 3kiloinen. Lääkäri oli nyt eri ja samoin uä-laite. Sydäntä lääkäri katseli hirveän pitkään ja lopulta sanoi, että "älä huolestu, ei varmasti mitään vakavaa, mutta hän soittaa toisenkin silmäparin tähän katsomaan".  No just joo, tässäkö tää nyt oli, pelkäsin sitä sydänvikaa jo silloin rakenne ultrassa ja näinkin siitä asiasta painajaisia. Toinen lääkäri saapui ja he yhdessä ultrasivat. Kuulemma oikea kammio oli isompi. Tämä kuulemma saattoi johtua vauvan asennosta (selkä minun selkää vasten ja vielä hieman kiertyneenä ja kippurassa) tai sitten on vain rakenteellinen juttu, joka ei kuulemma elämää haittaa. Muuten kaikki pitäisi olla kunnossa. Alapään tilanne ok, paikat kiinni ja kiinteät. Kanava (vai mikä se nyt oli) oli lyhentynyt 2cm:iin. Alatiesynnytys pitäisi olla paikkojen puolesta mahdollinen.

 

Itseäni jäi kovin mietityttämään tuo vauvan pienuus. Lääkäri kyllä kovin yritti vakuutella, että koska minä olen niin pieni, niin ei vauvakaan jättiläinen voi olla. Vauvan asento, kone ja mittaajakin vaikuttavat asiaan. Kuitenkin tuntuu niin hassulta, että vauvan kooksi saatiin 300g pienempi mitä 2 viikkoa sitten.. Jotenkin se jäi takomaan tuonne takaraivoon. Lääkäri vielä sanoi kertaalleen, että uskoo syyn olevan geneettinen, koska istukassa ei ole ollut koko aikana mitään ongelmia. Itselläni kuitenkin kauhukuvat lyhytkasvuisesta lapsesta pomppasivat heti mieleen. Joo ja en ala googlailemaan asiaa, koska saisin vain lisää huolta ja harmia kannettavaksi. Lääkäri sanoi, että tapana on ollut, että lasketunajan paikkeilla vielä tehdään ultra, mikäli yhdessä kasassa ollaan, joten sain uuden ajan 27.5 (La 26.5).

 

Toivon todella, että vauva on hieman isompi mitä tämän päiväiset lukemat antavat olettaa. Onhan se kuitenkin niin, että eihän ultrakaan sata varma painonarvioija ole. Kyllähän niitä mitta"virheitä" tulee lähes jokaisen vauvan kanssa. Lohduttelee itseään =/