Reilu kolme viikkoa on mennyt vauvan syntymästä, tarkalleen ottaen 3vkoa ja 4päivää. Tässä meidän elämää tähän asti.


Vauva itse: On aivan ihastuttava ja kerrassaan valloittava (niin kuin jokaisen vanhemman mielestä). Tyllerö on itse rauhallisuus ollut tähän asti. Syö, nukkuu, kakkii ja pissii, seurustelee sekä hymyilee, vaikkakin ei vielä vastavuoroisesti. Oikein hävettää myöntää, mutta en ole kuullut tytön itkevän vielä 30sekuntia kauempaa (*kop kop*).

Päivärytmi: Ei vielä ole. On päiviä jolloin tyttö nukkuu lähes koko päivän ja on päiviä, jolloin hän on silmät sirrillään ja haluaa vain seurata maailman menoja. Tämä ei kuitenkaan haittaa meidän elämää ja kyllähän se päivärytmi vielä sieltä muodostuu.

Uni: Tyllerö nukkuu päivisin 30min-3h päiväunia. Ulkona vaunuissa nukkuu yleensä paremmin kuin sisällä. Yöt menee 1-2 syötöllä, näin ollaan menty ihan syntymästä asti. Saan itse hyvin nukkua ja olen erittäin onnellinen siitä. Öisin tyttö nukkuu omassa sängyssä ja meidän vieressä.

Vatsavaivat: Niitähän meiltä löytyy. Vatsanpuruja on ollut jo syntymästä asti, mutta niitä ei ole koskaan kunnolla itketty. Se on enempikin sellaista ähinää, puhinaa, ponnisteluja, vääntelyitä. D-vitamiini tipat tai äidin antibioottikuuri ei onneksi ole lisännyt niitä.

Imetys: Kaksi ensimmäistä päivää meni opetellessa, mutta sen jälkeen se alkoi rullaamaan. Maitoa riittää ja tyttö kasvaa kohinalla. Syntymäpaino oli 3100g ja nyt eilen paino oli 3935g, pituuttakin tullut 3,4cm. Onneksi maidontulo ei tyrehtynyt rintatulehdukseen. Tulehtuneesta rinnasta oikein suihkuaa maitoa, joten huoli hetkeksi pois.

Iho: Tyllerön iho on siisti ja hyvässä kunnossa. Alussa iho oli pintakuiva, mutta nyt se on suurimmaksi osaksi hilseillyt pois ja alta on paljastanut oikein hyvä iho. Päänahassa ei ole ainakaan vielä karstaa havaittavissa. Napatynkä irtosi tasan 2vkon ikäisenä.

Hormooninäpyt: Muutamia löytyy tällä hetkellä, lisää odotellessa.

Tutti: Jep, meillä syödään. Aloitettu tuossa reilu viikko sitten. Tuntui, että imemisen tarve oli niin suuri. Tissiä kun antoi, niin sillä vain pelleili, joten tutilla saatiin tyttö tyytyväiseksi. Itse en olisi halunnut vielä tutille opettaa, mutta.. menköön.

Äidin vointi: Hyvä, alapää jotakuinkin parantunut, vaikka eihän se varmasti enää koskaan entisensä ole ;) vaivaa on se, että pyyhittäessä siellä tuntuu joku hieman arka kohta, joka on koholla. En tiedä onko se tikkauksen jäliltä jäänyt vai mikä. En ole uskaltanut kurkkia. Jälkitarkastuksessa täytyy kysyä, mikäli se vielä vaivaa.

Äidin mieliala: Hyvä ja suht tasainen, mitä nyt välillä tulee paniikki, että tyttö viedään meiltä pois (pelkään, että tyttö sairastuu tai jotain muuta tapahtuu). Rintatulehduksen aikana oli pari päivää, jolloin mieli oli erityisen herkillä, joka asiaa piti murehtia ja itkeä.

Äidin paino: On tippunut mukavasti. Vajaasta 9kg jäljellä on 1kg, vanhat farkut mahtuvat jalkaan, joskin aavistuksen kiristävät tuosta vatsan kohdalta. Onhan tuossa tuo ylimääräinen vatsamakkara vielä roikkumassa ;)

Mitä äiti tekee päivisin: Ei yhtikäs mitään. En saa mitään aikaiseksi. Joko itse lepäilen vauvan nukahdettua tai sitten vain toljotan edelleenkin tyhmänä vauvaa ja ihmettelen tuota pientä ihmettä. Ajattelin aluksi, että pidän kodin siistinä, teen kaikkea mukavaa, kuten otan aurinkoa, mutta ei.. en saa mitään aikaiseksi. Koneellakin istun paaaaaljon vähemmän kuin raskausaikana (mikä ei tietenkään ole pahasta).

Isi-mies: On oikein onnellinen pienestä tyttärestä, joka on jo kietonut isin pikkusormen ympärille. Isi on ollut aivan järjettömän suuri apua tytön hoidossa heti alusta asti. Isi-mies tykkää höpötellä ja laulella (vaikkei mitään laulun sanoja muistakkaan) tyllerölle.

Koira: Koira on ottanut vauvan hyvin vastaan. ensimmäiseen viikkoon ei edes huomannut vauvaa, kun se ei päästänyt oikein mitään ääniä. Nyt ajoittain vauva kiinnostaa jonkin verran, mutta loppujen lopuksi aika vähän. Välillä koiran mielestä olisi kiva päästä nuolaisemaan uutta tulokasta, on se sen muutaman kerran tehnytkin. Saas nähdä miten sitten reagoidaan, kun vauva alkaa touhottamaan lattialla.