Onko normaalia, että pienen vauvan äiti ressaa joka asiaa, että onko ne asiat normaaleja? Täältä löytyy yksi sellainen. Saan joka asiasta kehitettyä jotakin huolta. Tyttö joko kakkaa liian harvoin, pissaaa liian vähän, vatsassa vääntää tavallista enemmän, nukkuu liian vähän, nukkuu liian pitkästi, hengitys rohisee, aivastelee liian usein, yskii tavallista enemmän, saako tyttö tarpeeksi ruokaa, nouseeko paino tarpeeksi jne.. Ja näistä jokaisesta pihahduksesta mietin, että onko tämä normaalia? Voi elämä!! Tiesinhän mää nyt sen, että en osaa olla ressaamatta, mutta näin paljon..! Nytkin vauva rohisee tuossa vieressä ja mietin, että mikä ihme sitä vaivaa, onko hengitystiet täynnä limaa, olenko onnistunut sairastuttamaan pienokaisen. Ystävä yritti kuitenkin vakuuttaa, että monesti rintamaidolla olevat vauvat rohisevat pelottavan kuuloisesti ilman, että on mitään hengitystietulehduksia. Käyn myös useasti päivässä tarkistamassa, että onko tyllerö hengissä hänen nukkuessaan, toivottavasti pääsisisn tästäkin tavasta eroon ja oppisin luottamaan siihen, että kyllä se hengissä on. Noh, jospa se tästä tasoittuu vielä joskus.

 

Muuten meidän elämä soljuu hyvin eteenpäin. Tyttö nukkuu ja syö hyvin. Tissiraivaritkin loppuivat parin päivän päästä siitä, kun olivat alkaneet. Yritän nyt vain opetella elämään näiden suihkutissien kanssa. Aina pitää olla ylimääräinen harso, johon saa päästää pahimmat suihkut, kun tyttö irroittaa otteensa tissistä.

Vieläkin on päiviä, jolloin tyttö on hereillä hirvittävän paljon ja sen jälkeen saattaa olla päiviä, että tyttö nukkuu lähes koko ajan, normaaliako?. Edelleenkin olen erittäin onnellinen siitä, että tyttö nukkuu yöt hyvin. Eilenkin syötin klo 23 jälkeen, seuraavan kerran 04 jälkeen ja sitten puoli 8 jälkeen ja tästä ite nukuin vielä lähemmäs puoli kymmeneen. Tämän ansiosta olen jaksanut erittäin hyvin päivät ja iltaisinkin maltan mennä nukkumaan vasta puolen yön paikkeilla. Monesti mietinkin, että miten on mahdollista, että raskausaika ja tämä ensimmäinen 1,5kk:tta on voinut mennä näin hyvin.

 

Lumituuli ja Tyllerö 5vkoa ja 5pvää <3