Perjantaina kävin aamulla huuhtelemassa päivystyksessä dreeniä.  Lääkäri oli edelleen sitä mieltä, että kerta päivässä riittää. Aamupäivä meni hyvin, mutta iltapäivää kohti tissi kipeytyi ja tunsin kuinka kuume alkoi nousta. Kuuden aikaan kuumetta oli 37.8. Tiesin, että pakko soittaa päivystykseen, koska en voinut olla tissi kivuiltani ja lääkäri nimenomaa käski tulla heti uudestaan, jos yleisoireita, kuten kuumetta ilmaantuu. Itkin kotona hysteerisesti varmasti ainakin kaksi tuntia  (klo: 16-18) ennenkuin edes uskalsin soittaa päivystykseen. Olin aivan varma, että sairaalan osasto ja iv. antibiootti oli odottamassa minua. Pelkäsin kuollakseni, että tulehdus oli leviämässä ja joutuisin lähinnä tissin poistoon (joo, omaan erittäin hyvän mielikuvituksen tälläisissa asioissa). Kun vihdoin ja viimein pääsin päivystykseen, siellä otettiin crp, joka oli noussut alle kahdeksasta 46:een. Itkin sielläkin tätä tilannetta ja panikoin, kun ajatukset vain päässä mustenivat ja kuinka pelkäsinkään sitä osastolle joutumista. Pääsin jossain vaiheessa lääkäriin, joka kuitenkin lohdutteli, että ei ole hätää enkä joudu osastolle. Dreeni vain putsattiin uudestaan ja lääkäri käski syödä särkylääkkeitä säännöllisemmin, jotta kipu ja kuume eivät pääsisi valloille. Pääsin onneksi kotia ja seuraavana aamuna menisin crp:n kontrolliin ja dreenin puhdistukseen.

Tänään siis aamulla menin päivystykseen, crp oli edelleen nousussa, se oli 60 ja jotain, mutta leukosyytit olivat laskussa. Kuulemma crp reagoi hieman hitaammin antibiootteihin, joten siellä uskottiin, että huomenna crp olisi jo laskussa. Toivon todella, että näin kävisi. Nyt myös tuo tissin/dreenin putsaus näytti jo paremmalta, neste mitä tissistä tuli, oli jo huomattavasti haaleampaa kuin mitä ekana päivänä. Toivotaan, että parantuminen olisi alkanut.

On se vain hassua, miten saan jokaiselle selittää mikä on homman nimi ja miten dreeni pitäisi putsata. Kukaan ei ole ikinä nähnyt/kuullut vastaavasta. Jokainen hoitaja vielä erikseen kysyy, että onko se dreeni tosiaan rinnassa ja pakkohan niiden on uskoa, kun sen näytän ;) Tänään mieli on ollut jo hieman parempi. Toivon, että huomenna aamulla crp on laskussa ja saan hyvillä mielin jatkaa tätä  putsaus juttua tk;n puolella. Ärsyttää hypätä kahdesti päivässä päivystyksessä/tk:ssa (yksi keikka aina ollut 1.5h-2,5h), mutta minkäs teet.. Eikä tämä hoito kuulemma vielä tähän lopu. Kun pääsen dreenistä eroon, joudun käymään edelleen tk:ssa, koska haavaan/onkaloon aletaan tunkemaan sorbact-nauhaa, joka on jonkinlainen antibaakteerinen nauha, jota tulee vaihtaa päivittäin. Netistä luin, että hoito saattaa kestää hyvinkin kuukauden päivät... Eli pitkän aikaa tämän ongelman kanssa saan painia..