Viime perjantaina kävin taas kerran hoidattamassa tätä mun tissiä. Hoitaja oli sitä mieltä, että koska haava erittää edelleen, on aika mennä näytille kirurgille. Tk lääkäri laitto lähetteen päivystykseen, jossa kirurgi katsoisi tätä rintaa ja päättäisi hoidon jatkosta. Itku kurkussa ja kauhukuvat silmillä astelin sairaalan puolelle.. Kirurgi otti vastaan.. Heti ensimmäisenä tunteena tuli pettymys. Kirurgi oli nuori mies, joka mua ehkä 2-4 vuotta vanhempi.. Hän vähän paineli tissiäni (mun istuessa) sanoi, että otetaan tuo sorbact-nauha pois ja toivotaan, että rinta paranee. Siinä kaikki. Heti aloin kysellä, että mitäs kun sieltä edelleen tulee sitä märkää ja hoitajan mielestä märän eritys oli jopa lisääntynyt? Miten ihmeessä se märkä pääsee pois, jos tuo pieni haava/reikä rinnassa menee umpeen? Kaikki on mulle toitottanu, että jos haava menee umpeen ja se edelleen märkii, niin paise kasvaa uudestaan. Kirurgin mielestä märkä ei ollut enää märkäpaiseen eritystä vaan jotain muuta, joka menee kyllä ohi itsekseen. Kuulemma sobact-nauhaakaan ei voinut kuukausi tolkulla pitää.

Tk:n lääkärin ajatuksena oli, että rinta olisi ultrattu ja sen jälkeenpäätetty, että pitääkö se avata uudestaan vai mitä tehdä. Nyt tämä kirurgi päätti lyhyellä käskopelolla hoitolinjaksi tämän. Pelkäään, ja pirusti!!! Mulla on niin vahva tunne, että tästä ei hyvää seuraa. Kirurgi sanoi, että jos tulee jotain tuntemuksia, siis löydän patin, tulee kuumetta tai muuta vastaavaa, otan heti yhteyden päivystykseen ja tissiin tehdään kunnon leikkaus eli se avataan ihan nukutuksessa ja tehdään kunnon viilto :( Viilto suljetaan osittain ja jätetään osittain auki. Sama putsaamisrumba sitten jatkuu jonkin aikaa...

 

Voin vainkuvitella miten tämän kanssa käy. Soitin päivystykseen ja kysyin olisiko mahdollista saada toisen kirurgin mielipide asiaan, mutta uskottava kuulemma oli tätä kirurgia. Mietin jo, että pitäiskö mennä yksityisellä, jossa rinta ultrattaisiin vai mitä tässä pitäisi tehdä. Odotanko ja toivon, ettei uusi patti ala kasvaa. Tytöllä olisi lääkärineuvola kahden viikon päästä, ehkäpä kysyn samalla neuvolalääkärin mielipidettä asiaan.. Toivottavasti lääkärinä on se sama, joka minusta sen ultralähetteen aikoinaan teki (yli kuukausi sitten) ja josta tämä rumba alkoi... Huoh!!