Eilen oli 5kk neuvola. Mihin ihmeeseen tää aika menee?!?! Saatiin "ihana" tai siis tyttö sai, 3 rokotteen pompsi. Ensin viimeinen? rotarokote suunkautta, tämän jälkeen piikki kumpaankin reiteen, toinen oli kolmoisrokote? ja toinen oli tutkimusrokote (ja en nyt millään muista mikä se oli, pneumokokki?). Illalla tyttö oli hieman kitusempi ja tänään silmät ovat olleet sairaan näköiset, lämpöä kuitenkin vain 37,6 astetta. Muuten neuvolassa kaikki ok.

Uudet mitat olivat, suluissa 4kk:n mitat:

Paino: 6630g (6120g)

Pituus: 63,8cm (61,3cm)

Pipo: 41,6cm (40,5cm)

Miinus käyrällä kasvaa, mutta niin kuulemma kuuluukin, kun tytön kasvukäyrä on suhteutettu vanhempien pituuteen ;) Kuitenkin tyttö kasvaa hieman omaa vaadittua käyrää ylempänä, joten hyvin on tissimaito riittänyt :) Keskusteltiinkin kiinteiden aloituksesta ja neuvolantäti oli myös sitä mieltä, että herkkyys kiinteiden syömiselle ei taida olla ihan vielä. Kuitenkin viim. 6kk:n iässä kannattaa säännöllisesti harjoitella, jottei herkkyyskausi mene ohi. Tosiaan, pidimme taukoa harjoittelusta ja noin viikko sitten kokeilin uudestaan Bataatilla. Ensimmäinen lusikka meni hyvin kurkusta alas (tai ei siis lusikka vaan bataatti), mutta tämän jälkeen ruoka purskautettiin suusta pois. Tyttö ei edelleenkään vierasta lusikka, eikä sitä työnnä pois suusta, mutta ruokaa ei vain mielellään niele. Harjoitellaan tätä rauhassa.

Yksi päivä kokeilen myös tuttipullosta juomista. Kokeilin kolmannella maitomerkillä, nutrilonilla, mutta eipä sekään uponnut ollenkaan ja uskon, että se sai myöhemmin neidin posket tulipunaisiksi. :( Joten kyllä se maitoherkkyys taitaa meillä olla. Jossain vaiheessa varmaan joudutaan lähteä allergiatesteihin, kun tuntuu että tissillä olo saa riittää ja pitäisi siirtyä kaupan maitoihin. Edelleenkin pelkään, että mitä muita allergioita tulee, mutta turha sitä on vielä murehtiä.. (kunpa sen osaisikin).

Neuvolantäti oli myös oikein tyytyväinen neidin monipuoliseen kehitykseen. Pelkästään ei ole vain motorinenpuoli kehittynyt vaan tyttö on kehittynyt kokonaisvaltaisesti.

Taitoja mitä meille tähän mennessä on karttunut:

* Kääntyily, joka on lähes jatkuvaa, kun on lattialla

* Tarttuu molemmilla käsillä leluun.

* Lelua vaihtaa oikeasta kädestä vasempaan

* Nauraa ääneen

* Kiljuu, huutelee, juttelee paljon

* Omat varpaat on POP

* Joskus työntää vatsamakuulla jopa suorille käsille kyynärnojan sijaan.