Taas ois sata asiaa mistä pitäis kirjottaa. Jotenkin en kerkee olla tässä koneella ihan niin paljon kuin ennen (onkohan hyvä vai huono asia). Kurjaa kuitenkin on, että en kerkeä niin tiiviisti seurailla kaikkien blogeja, mitä haluaisin. Meillä pamahti konekin reilu 3vkoa sitten rikki, joten sinne meni kaikki tallentamani nettiosoitteet, joissa säännöllisesti vierailin :( Pahoittelut, jos kommentointi on jäänyt!

 

Nyt on sitten tämä vauva asia kerrottu myös mun vanhemmille. Tämä tapahtui viime sunnuntaina, kun iskä palasi lauantaina reissusta. Jännitin, pelkäsin, kurkkua kuristi, hikoilutti jne.. kertoa porukoille, vaikka eihän mun tarvinnut mitään sanoa, kun isänpäivälahja teki sen puolestamme. Yllätys oli odotetusti iloinen, mutta hämmentynyt. Iskä sen ymmärsi paremmin ja oli todella tohkeissaan, vielä oven raosta huusi, kun teimme lähtöä, että "onnea vielä kerran!" <3 Tänään äiti sitten soitti ja sanoi, että alkaa olla toipunut shokista :D  Äippä on todella ressaavaa tyyppiä ja eilenkin oli kuulemma tunti tolkulla katellut vanhoja valokuvia ja miettinyt, että miten me pärjätään ja miten on mahdollista, että musta tulee äiti. Kovasti taitaa jännittää asiaa ja äippä taitaa tarvita hieman enemmän sopeutumisaikaa kuin iskä. Äiti on myös sen tyylinen, että asia kuin asia, mikä koskee hänen lapsiaan ja heidän tekemisiään, järkyttää aina. Onneksi silläkin on vielä reipas puoli vuotta aikaa sopeutua tilanteeseen. Eiköhän tulokasta jo lellitä, ennenkuin hän ehtii edes syntyä ;)

 

Sitten asiasta kotidoppleriin. Sain 3 päivää sitten sydänäänet kuulumaan ja nyt se ääni oli sellaista "tum, tum, tum" ja n. 160x/min <3 Kaveri kyllä karkasi alta aika nopsaa, mutta sain hieman kuunneltua. Seuraavana päivänä piti vielä tarkistaa, että olinko oikeasti löytänyt äänet ja olinhan minä. Eilenkin sain pitkän tovin kuunnella sitä nopsaa jyskyttämistä :) Mitäs näitä legendoja on tuosta sydämensykkeen nopeudesta? Olen kuullut, että jotkut joskus sanonu, että tytöllä tai pojalla nopeammat? Missä vaiheessa tuohon uskaltaa "luottaa" ja mitenkäs päin ne hommat nyt menikään? Kertokaapas kokemuksia ja "kaverin kummin kaiman"-tapauksia, joissa nopeus on pitänyt vauvan sukupuolen kohdalla paikkansa tai sitten ennustus on mennyt metsään.

 

Sitten palaankin aiheeseen sikarokote. Lehdissä on nyt isoin otsikoin kirjoiteltu, että suomessa epäillään kahden saaneen keskenmenon ko. rokotteesta. Nyt ite jännäänkin kuinka itelle käy. Jotenkin pidän kahta viikkoa rajana, että jos sen yli selvitään, niin uskon, että sen jälkeen rokote ei enää vaikuta keskenmenoon, jos sellainen on tullakseen. Mulla on huomenna mennyt viikko rokotteen saamisesta, hieman jännittää.. No jos kaikki menee hyvin, niin alan todennäköisesti jännittämään sitä, että mitä se rokote on saanut aikaan vauvan kehitykselle ja senhän näkee todennäköisesti vasta vauvan synnyttyä.. Ehkä olisi parempi olla miettimättä.. Mutta olen ihan varma, että mediassa käydään vielä tämäkin asia läpi jossain kesän tienoilla (jos sattuu, että syntyy jotenkin sairaita lapsia).

 

Sitten vielä oireisiin.. oireita ei juurikaa ole, kuin edelleen ne alavatsa kivut/menkkatuntemukset. Toisena ja kiusallisena vaivana on edelleenkin ummetus ja tämä hemmetin valkkari loriseminen, joka todennäköisesti ei mene ohi koko raskauden aikana.. Tänään ja eilen töissä on tullut heikko olo, jos ruokailusta on kulunut liikaa aikaa. Jotenkin pelkään mennä puntarille ja katsoa kuinka taivaisiin lukemat pomppaavat. Tavoitteena olisi nimittäin kerätä max 12kg painoa tämän odotuksen aikana  Kuitenkin tuo painon nousu on huolistani pienin.

 

Juu, olipas sekavaa tekstiä :)

 

Lumituuli & Hippu 13+1