Imetys takkuaa nyt oikein urakalla.. Voi masennus! Nyt on ongelmaksi muodostunut rintaraivarit päivisin. Aluksi homma alkoi niin, että tyttö imi rintaa n. 5-10min ja sen jälkeen alkoi rinnalla temppuilu ja kitinä. Pääteltiin, että tämä johtuu siitä, että mulla on suihkutissit ja etumaito suihkuaa helposti, eikä tytön tarvitse tehdä imiessään töitä. Kun etumaito on imetty ja takamaito alkaa tulla, niin sen eteen pitäisi tehdä töitä ja sehän pistää tytön hermon kireälle ja imeminen loppuu siihen. Aluksi tein niin, että annoin sitten toista rintaa, mutta siinähän on sama juttu eli tyttö syö vain helpon etumaidon ja lopettaa imemisen sen jälkeen, joten mentiin ojasta allikkoon.

Tytöllähän on ihan hirveät ilmavaivat ja sekin sopii tähän suihkutissisyyteen. Kokeiltiin noihin vaivoihin cuplaton-tippoja, mutta ne ei sopinu alkuunkaan tytöllä, mahaa väänsi vain kahta kauheammin ja yksi yö meni ihan totaalisen pipariksi, joten tipat jäivät ja vatsan väänteet vähenivät entiseen.

Netistä katselin juttuja mitä asian eteen voisi tehdä. Siellähän oli ohjeita moneen lähtöön ja päätin kokeilla sitä, että pumppaisin ennen syöttöä rinnasta 20-30ml pois, jotta pahin maitorysä tulisi pois. Tämähän aiheutti sitten sen, että tyttö sai totaalisen rintaraivarin jokaiselle imetyskerralla muutaman imuyrityksen jälkeen. Viime yönä imetys onnistui, mutta taas päivällä rintaraivarit jatkui, vaikka en pumpannut rintaa ennen imetystä. Nyt olenkin sitten ihan kysymysmerkkinä, että mitä tässä pitäisi tehdä. Mitä jos tyttö ei suostu päivisin syömään rintaa ollenkaan? Pakkohan sen on nesteitä saada.. Voi haukotus ja huokaus!! Taas tulee mieleen, että loppuuko tämä imetys nyt sitten tähän. Kuitenkin toiveissa olisi jatkaa täysimetystä ainakin sinne 4kk:n ikään asti. Huomenna yritän muistaa soittaa imetystukipuhelimeen, josko sieltä saisi jotain neuvoja.

 

Huomasin, että tämä homma alkoi rintatulehduksen jälkeen. Sitä ennenhän tyttö viihtyi yhdellä rinnalla hieman pitempään, ehkä n. 15-25min.

Voi itku ja hammasten kiristys!!!!!!!!!!!!

 

Ps. Tyttö on tänään (JO) kuukauden vanha