Aika menee niin, että ei perässä pysy. Asiaa olis ihan hirveästi, mutta en oo muka kerenny tänne kirjotella. =/ Harmi sinäänsä, että hyvät asiat ne äkkiä unohtuu eikä niitä jälkeenpäin enää muista. Mistähän sitä alottais.. Tyttö on nyt 9,5kk:tta. Äitiysloma on loppu ja oon nyt työkkärin listoilla ihan sen vuoksi, että saan paremmin rahaa. Lyhyitä sijaisuuksia teen sitten työpaikassa, jossa olin ennen tytön syntymää. Nyt sitten sattuikin niin, että olin viimeviikon ja sitä edellisen töissä. Nyt saan sitten hetken lomailla. Mun äiti on tyttöä hoitanu, joten sinänsä on ollu "helppo" jättää tyttö kotiin mummon hyvää hoitoon.

Kehitys meillä menee kovaa vauhtia eteenpäin. Seisomista meillä on harjoiteltu reilun kuukauden verran. Tyttö nousee seisomaan joka paikkaan mihin vain pääsee. Alaspäin ei osata tulla muutakuin kaatumalla, joten tarkkana saa olla, että pää ei kolise lattiaan jatkuvasti. Eilen meillä lähdettiin konttaamaan. Toki vielä mennään pääasiassa ryömimällä, mutta jo tänään on lyhyitä matkoja menty myös konttaamalla :)  Äittä tai Äitä sanaa on hoettu myös noin kuukauden päivät, mutta ei se mitenkään tarkotuksen mukasta oo, joten en oo sitä vielä ensimmäiseks sanaks ristiny ;) Pinsetti ote on löytyny 7,5kk:n iästä alkaen. Vilkutettu on 8kk:n ikäisestä.

Ruokailu menee silloin hyvin, kun hampaiden tulo ei kiusaa. Laitankin suurimman soan syömisongelmista hampaiden piikkiin. Ylähampaita tehtailtiin kuukauden päivät ja niin kauan kesti myös ruokaluongelmat. Kamalaa sirkusta se syöminen on välillä ollut, mutta ninhän se elämäkin välillä on. Tytöllä on nyt tosiaan 5 hammasta. 3 ylhäällä ja 2 alhaalla. Lisää on ilmeisesti tulossa, sillä ruokailu on taas vähän sitä sun tätä. Meillä syödään vielä aika hienojakioista ruokaa, klöntit ei oo yhtään kivoja =/ Meillä syödään varnaan vielä vuodenkin iässä 4kk:n ikäiselle tarkotettuja pöperöitä :D

Allergioista sen verran, että ilmeisesti meillä ei ole mitään ruoka-aineallergiaa. Pienempänähän joka ruuasta tuli lehahduksia kasvoihin, mutta nyt ei enää mistään. korvikettakin oon n. 0,5dl sotkenu puuroon eikä siitäkään oo tullu mitään. Samoin ollaan syöty vauvajugurtteja eikä niistäkään oo tullu mitään. Kai se suolisto on vaan ollu herkkä ennenku on tottunu uusiin aineisiin? Tissillä meillä ollaan edelleen. Mistään muualta mitään muuta ei tyttö suostu juomaan. Tai, menee meillä vettä lasista juotunu ihan hitusen, mutta ei sillä pitkälle pötki. Onko kellään vinkkejä miten saataisiin korviketta menemään tai edes sitä vettä? Nyt alkaa tuntumaan siltä, että vois tästä imetyksestäkin kohta puolin, viim. vuoden ikään mennessä, luopua. Pitäisköhän odottaa sen verran, että voidaan siirtyä ihan oikeaan maitoon ja sitte alkaa totutteleminen? Hankalaa.

Kaveripiiriin on tulossa tänä vuonna paljon vauvoja, jtoen vauvakuume tai pikemminkin raskauskuume aika ajoin vaivaa ;) Turha uutta on edes miettiä, kun ei tää kiertokaan oo pyörähtäny käyntiin.. Ehkä sitten loppuvuodesta on syytä taas hakeutua lääkärin pakeille ja miettiä, että mistä lähdettäisiin liikkeelle.

 

No joo, tässä nyt jotakin. Toivottavasti seuraavaan kirjotukseen ei mee näin kauaa :)

 

Aurinkoista kevättä kaikille!