Mistähän sitä taas alottais. Paljon olisi asiaa, mutta jotenkin en vaan saa aikaiseksi tänne mitään raapustella, vaikka aikaakin olisi. Tosin suurin osa ajasta, mitä tässä koneella istun, menee raksablogeja tutkiessa, jsotain kumman syystä ;) Aika rientää ihan hullun kovaa vauhtia eteenpäin. Nyt on jo joulukuu ja meidän tyllerö tuli JO 6kk!!! Siis puoli vuotta!! Ei voi ymmärtää mihin aika on mennyt..

Viimeksi mainitsinkin, että tytölle pukkasi heti 5kk:n iässä alhaalle hampaan. Eihän siinä ollut kuin yksi päivä välissä ja viereen tulla tupsahti toinenkin hammas :) Hampaat tuli kivuttomasti, mutta niiden puhkeamisen jälkeen oli muutama päivä sellaista pientä kätyämistä.

Meillä liikutaan edelleen pyörimällä ja jonkun verran kellonviisaria pyöritään. Yhtään ei vielä tyttö hokaa, että vois vaikka peruuttaa tai mennä eteenpäin. Jos edessä on jotain mielenkiintoista, niin sitä yritetään kaikin keinoin kurkotella, mutta siihen se jääkin. Nyt ollaan pikku hiljaa alettu harjoitteleen istumista (sylissä ja lattialla äidin jalkojen välissä), tosin suojaheijasteita sivulle ei vielä ole..

Syömisestä... Meillä on aika suppea ruokavalio vielä. Syödään perunaa, porkkanaa, bataattia, parsaa, maissia, päärynää, kaura- ja riisipuuroa. Kaikki hedelmäsoseet (mustikasta lähtien) aiheuttivat ohimoille isot punaiset läntit, jotka kylläkin häviävät noin puolen tunnin sisällä. Tämän vuoksi hedelmät jäi hetkeksi pannaan. Vähän myöhemmin kokeilin keittää itse päärynän, jota sitten aloin antamaan. Tästä ei ole tullut mitään oireita, joten sillä ollaan menty. Nyt on kokeilussa mango ja luumu (jotka aiheuttavat punaiset läikät). Kokeilen niitä syöttää nyt pitemmän aikaa ja katson mitä tapahtuu. Ruokailuita meillä on päivässä 3. Tyttö nukkuu aamuisin 9-10, joten aamupala jää väliin, koska uudestaan mennään nukkumaan noin 1 1/2h-2h päästä. Tässä välissä siis syödään bataattia tms. Välipalaksi on mennyt hedelmäsosetta ja illaksi sitten puuroa hedelmäsoseen kera. Nyt olisi tarkoitus kokeilla aloittaa lihat, joten yritetään saada yksi lämmin ruoka tuohon iltapäivälle.

Ainut vaan, että nuo syömiset ei mitään juhlaa meillä ole. Pari ensimmäistä lusikkaa menee hyvin, mutta sen jälkeen tulee stoppi. Joskus olen onnistunut keksimään jotain hassuja juttuja, jolloin tyttö unohtaa, ettei halua syödä ja näin saan pari lusikkaa menemään. Tämä tapahtuu siis oikeastaan luonaalla, jota menee ehkä amx. 0,5dl. Soseita menee saman verran tai enemmän ja puuroa olen saanut menemään noin 1dl. Kiinteiden myötä tytön maha on mennyt ihan ummelle. pari kertaa levolac on auttanut, mutta nyt viimeiset 5 päivää on ollut ihan tuskaa. Levolacia oon antanu, mutta ei sillä mitään vaikutusta ole ollut. Tyttö pönnää ja pönnää, lopuksi tulee kauhea sydäntä särkevä itku ja pienen pieni kivikova papana.. Tänään hermostuin ja hain apteekista microlaxin eli peräruiskeen, jolla avustettiin ainakin osa kakasta ulos. Kivikovia papanoita sieltä sitten tuli muutama. Jos luumua tyttö alkaa sietämään, niin syödään nyt päivittäin.

 

Eilen käytiin neuvolassa ja painoa tytöllä on 7110g ja pituutta 34,8cm. Pituutta tullut 1cm kuukaudessa ja painoa ehkä noin 400g? En muista tarkalleen. Tasaisesti käyrillä kasvaa, joten näin jatketaan.

 

Eipäs kait tällä kertaa muuta :)