Kiitos kaikille edelliseen viestiin kommentoinneille!

Jotenkin tämä kirjottaminen on nyt jäänyt, vaikka aikaa kyllä olisi. Meillä oli 4 kk:n neuvola reipas viikko sitten ja jo silloin piti tulla tänne tarinaa raapustamaan, mutta jostain kumman syystä se on jäänyt.. Tosiaan neuvolassa oli myös samalla 4kk:n lääkäritarkistus. Lääkäri oli sama, joka viimeksi lähetti minut kirurgin pakeille tämän tissin vuoksi. Pyysin lääkäriä kokeilemaan rintaani, josko hän huomaisi siinä muutokset huonompaan/parempaan. Lääkäri ei löytänyt enää mitään märkäpesäkettä, mutta rinnassa on vielä hieman kovempi kohta, jossa siis paise oli. Tämä ei kuitenkaan ole mitään hälyyttävää, saattaa kuulemma johtua siitä, että sitä on niin paljon "ronklattu". Itse en uskalla edelleenkään täysin iloita parantumisesta, mutta en onneksi murehdi tissiäni joka päivä enkä edes kerran viikossa ;)

Tytöllä kaikki hyvin. Painoa 6120g (5575g) ja pituutta 61,3cm (59,5cm). Suluissa siis 3kk:n mitat. Tasasen varmasti kasvaa rintamaidolla. Kuitenkaan mitään hirveitä kasvuspurtteja ei ole ottanut, mutta terkkarin ja lääkärin mielestä kasvaa aivan riittävää tahtia. Hyvä näin! Maitoallerrgian otin puheeksii, lääkäri meinasi, että kun kiinteitä alotellaa ja jos sieltä löytyy muitakin allergioita aiheuttavia aineita, niin sitten allergiatesteihin kannattaa mennä.

Meillä on tosiaan aloitettu kiinteiden maistelut. Perunalla aloitetttin. Tyttö avaa hyvin suun kun lusikka tulee, mutta kun lasti on suun sisällä hänellä ei ole mitään hajua mitä sen jälkeen pitäisi tehdä :D Ruoka tulee lähes aina suusta ulos. Jos tyttö vahingossa nielaisee satsin, aiheuttaa tämä kovia puistatuksia. Päätettiin kokeilla porkkanaa, josko se maistuisi paremmin, kun kerta on aavistuksen makeampaa. Sama juttu kävi porkkanankin kanssa. Tätä ollaan kuitenkin sinnikkäästi yritetty antaa, ehkä meillä opitaan vielä syömään. Kyllä joka ruokailulla menee muutaman lusikallisen verran vatsaankin asti. En tiedä onko sattumaa vai näiden maisteluiden vuoksiko vatsa tytön vatsa toimii ehkä joka 3. päivä. Yleensä kun kakka on tullut kerran päivässä. Tästä johtuen päätin antaa tytölle luumua, mutta... Luumu taitaa olla yksi allergisoivista aineista myös :( Luumun annon jälkeen tytölle tuli ohimoille isot punaiset läikät. Tämä toistui seuraavana päivänä uudestaan. Taas huoli ja pelko nosti päätään, ollaanko meillä nyt sitte lähes jokaiselle aineelle allergisia. (joo, ehkä "hieman" ylireagointia, kun vielä ei olla oikeastaan mitään maisteltu, mutta..)

Työkaverini lapsilla oli sama juttu noiden korvikemaitojen kanssa. Hänen molemmat lapset saivat korvikkeista iho-oireita, joten hän imetti heiti vuoden ikään asti. Tämän jälkeen kokeili antaa lehmänmaitoa, jota he sitten pystyivät juomaan ilman mitään allergioita. Toivon kovasti, että meillä olisi sama juttu. No, aion imettää tuonne lähemmäs vuoden ikää, jos homma vain onnistuu ja maitoa riittää ja sen jälkeen katsoa mitä tuleman pitää. Jos kuitenkin ruoka-aineista löytyy lisää allergian aiheuttajia, niin testeihin mennään ihan varmasti.

 

Meillä muuten tyttö käänty selältä vatsalleen päivää ennen 4kk:n ikää :) Nyt kääntyilyä on kovasti harjoiteltu, mutta aina toinen käsi tuppaa jäädä vatsan alle jumiin. Tästä kuitenkin selvitää äidin pienellä avustuksella. Tyttö on äärimmäisen kova höpöttämään ja nauramaan. Noin pienen lapsen nauru on aivan ihanaa kuunneltavaa. Höpsöttelenkin tytölle useamman kerran päivässä, jotta saan kuulla tuota helisevää naurua <3 Muuten meidän elämä on suht tasaista ja rauhallista.

 

Olen avannut toisen blogin. Vielä en sen osoitetta julkaise, koska vielä sinne ei kauheasti kirjoituksia tule. Aiheena nimittäin on rakentaminen/sisustaminen. Olemme hakeneet kaupungilta pari tonttia ja näiden kohtalo selviää noin 3 viikon päästä. Jos arpaonni suosii meitä, kuulette siitä täällä ja halukkaat pääsevät seuraamaan meidän raksaamista :)

 

Ps. Kertokaapa kokemuksia, hyviä ja huonoja, 2-kerroksisessa talossa elämisestä. Meillä on harkinnassa 1 1/2-kerroksinen omakotitalo, joten kaipaisin siitä mielipiteitä miten elämä sellaisessa sujuu lasten kanssa (isojen ja pienien).